Imearmas paar Kairit ja Tarmo. Ma olen nendega nüüd pildistanud juba 3 aasta järjest, kui nad käivad muidu tegemas perepilte ning rõõm oli kui Kairit kirjutas, et palun broneeri meile päev ning plaanis on abielluda. Esialgne plaan oli mai lõpus aga koroona möllamise tõttu sai see siis lükatud edasi juulisse.


Ma ei oska ehk sõnadesse seda tänutunnet panna, et nad mind enda pulma kutsusid ja see on olud seni minu elu kõige armsam pulm. Nad otsustasid, et teevad pulma ainult iseendile (nemad kahekesi, nende kolm vahvat last ning Tarmo vanemad lastel silma peal hoidmas) ning mind oli kutsustud kogu seda pikka päeva koos nendega veetma ja jäädvustama. Mõned inimesed vahest on nii armsad inimesed ja omad, et tunne oli nagu ma oleks oma lähedaste inimeste pulmas, kus me kõike koos tegime ning veetsime ka õhtu nendega ühises lauas istudes, süües ja juttu rääkides. Mul tuli isegi pisar silma tseremoonia ajal, et kui ilus on vaadata paari, kes on üksteise jaoks nagu loodud.


Alati ei peagi suurt ja uhket pulmapidu korraldama ja tegema ning omavahelist armastust võib tähistada ka privaatselt. Ja mulle meeldib mõte, et kui juba siis juba, iseenda jaoks, koos kõikide tulede ja viledega. Nii ka nemad, otsustasid terve täis pulmapäeva iseendi jaoks teha - fotograaf, videograaf, meikar, laulatus kirikus koos kirikutaguse piknikulauaga mere ääres ning kaks muusikut pillimehe ja lauljanna näol tseremooniat saatmas ning õhtune pidulaud Vihula mõisa Teemajas.


Kairit on alati lihtsalt nii soe inimene ning Tarmo on nii rahulik ja rõõmsameelne mees, kes ka alati naerab nagu Kairitki. Kairit on minu jaoks ka eriline naine sellepoolest, et ta on tegelikult kurt ja aastatega olen ma õppinud ära, et kas ma pean rääkima temast paremal pool, kus on kuuldeaparaat aga enamasti suhtleme nii, et ma vaatan talle otsa ja ta näeb lisaks ka mida ma räägin. Minu jaoks on see nii eriline nüanss, et tullakse minu juurde ja usaldatakse minuga suhtlust, sest kuidagi koos me ikka hakkama saame. Kairit jõudsiki minuni läbi minu piltide lugude, mida ma kirjutan ning on üks neid, kes on mu töid koguaeg nüüd aastaid jälginud. Pildiseeria lõpus on ka üks koht, kus piltidel Tarmo ütleb Kairitile viipekeeles: "Ma armastan Sind".


Pulmas ma küsisin, et kuidas te tulite selle peale, et soovite mind oma pulma jäädvustama ning Tarmo ütles, et Kairit teadis seda kohe peale meie esimest ühist pildistamist ja oli seda Tarmole öelnud aga, et ta ei julgenud seda mulle öelda 😃. No ilmselgelt too hetk ma seal pulmalauas, pingil istudes, lihtsalt sulasin.


Nad on tegelikult koos olnud juba 15 aastat ja mõned kuud peale aga nende kahevahelist soojust, hoitust ja armastust on alati nii selgelt näha kui ma nendega kohtunud olen.


Jagan siinkohal ka killukest nende lugu: „Kõik sai alguse sellisest suhtlusportaalist Rate, kus kommenteerisime teineteise pilte ning hakkasime vestlema. Suhtlesime seal päris pikalt ja juttu jätkus alati öötundideni. Meil oli kogu aeg millestki rääkida, midagi arutada. Enne esimest kohtumist ütles Kairit, et ta on kurt, Tarmo vastus oli „mis siis“. Esimene kohtumine toimus aga bussijaama kohvikus, kus kaunis tulevane kaasa Kairit oli õega. Kuna buss oli kohe kohe ees siis ei saanud väga suhelda. Tarmo poolne tunne oli selline, et peab midagi kinkima mälestuseks. Kiiruga saigi R-kioskist ostetud üks karvane mänguloomake. Ei läinudki palju aega mööda kui plaanisime juba uut kohtumist. Sellel korral sai käidud loomaias ja mere ääres jalutamas. Midagi oli ilmselt, meie mõlema elus muutunud. Sealt edasi hakkasid ainult kordamööda külas käimised, kas Tarmo sõit reede õhtul Tartusse või kauni preili Kairiti sõit Tallinna bussijaama.


Kui küsida, mis meil teineteise juures meeldis või meeldib? Võiks öelda, et me oleme esimestest vestlustest saati nagu hingesugulased, kellel on ühised huvid, vaated ja unistused. Samas täiendama oma tugevustega üksteise nõrkuseid. Oleme koos olnud nii tõusudes ja mõõnades, mis on muutnud meid ainult tugevamaks.“


PALJU ÕNNE teile Kairit ja Tarmo veelkord ning AITÄH, et usaldasite mulle oma päeva. :)


Foto: Kadri Purje Photography

Kirik Vainupea kabel Vainupea, Lääne-Virumaa, Estonia

Kleit: Marika Arro Bridal Couture

Kutse/album: Ameli

Lilled. Anu Köss

Makeup: Eliise Timusk M.U.A

Muusika Janeli Kuusk duo

Peokoht: Vihula Manor Country Club & SPA

Sõrmused: Matigold / Mati Kullaäri

Tort: Reelika Cakes

Vaimulik: Urmas Karileet

Videograaf Raul Meiesaar Films