Mul on nii hea meel, et kui minu juurde tulevad naised, kes julgevad ja lubavad mul jagada nende lugu ning ma näen ka, et see teisi inimesi puudutab. Üle-eelmine nädal jagatud Terje lugu tõi mulle nii palju tagasiside, kes kommenteerides, kes mulle privaatselt siia sõnumitesse kirjutades. Nende seas oli ka üks naisterahvas, kes kirjutas mulle lausa mitu korda, kui vahepeal oli öö ka vahele jäänud ja jagan tema loal neid ridu ka teiega. Loodan, et ehk ükspäev saan nende ridade juurde ka pildid temast endast luua.

„Tere! Ma pole ehk suurem sõnaseadja aga lugu Terjega läks väga sügavale hinge. Tema ausus iseenda vastu on tubli töö tulemus iseendaga iseendale. Naine kipub unustama oma olemuse olla naine ja rühkima läbi elu peas vasardamas mõte, et ma pean saan ja suudan. Ma ei mõtle siin seda, et naine ei peaks olema sõltumatu vaimses ja füüsilises mõttes mehest, vaid ma pean silmas seda, et tuleb lasta vabalt kulgeda iseendal ja olla aus iseenda vastu. Siis algab muutumine sinus eneses ja Sinu ümber. Saad ja suudad aga siis kui oled kõndinud raja mitu korda läbi, langenud põlvili, nutnud, palunud ,tõusnud ja jälle kukkunud. Vaatad ehk peeglisse ja mõtled, et ma olen nüüd jõudnud sinnani, et võiks elama hakata. Peeglist eemaldudes jõuad aga mõelda, kas ma ikka elan? Viskad pilgu üle õla ja valetad taas endale, kuni oled leidnud iseendas jõudu olla aus enda vastu ja teha endale pai julguse eest, et oled jõudnud uue alguseni. Seisatad, vaatad hommikul end peeglist ja mõtled aga ma olen ju ilus, miks ma siis end nii ei tunne? Aknast välja vaadates mõtled, ma tahan elada nii, et mul oleks mida mäletada, ma tahan luua häid mälestusi eelnevale halvale kaaluks, et see halb ei domineeriks. Hinges korraga äng ja ootusärevus, soov luua ja kogeda palju head, mis varjutaks halva. Ängiga enda hinges tuleb tegeleda, suudad ehk andestada aga mitte unustada kõike. Olulisim osa sellest tundub olevat vabandamine iseenda ees, et lasid teha endale haiget ja tegid ise. Imeline naine see Terje:). Mõnusaid mõtteid ja toredaid inimesi teie ellu Kadri. Minul läheb veel veidi aega, et oma lugu jutustada ja teieni jõuda aga mõte on ja ükspäev ma teen seda nagunii:)“

Järgmine hommik kirjutas ta mulle uuesti nende ridadega:

„Tere hommikust Kadri, ma korra risustan teie postkasti veel:).Ma tahan südamest tänada Terjet ja tema eneseusku. Siiani olen ma tuimalt iga lugu siin internetis lugenud ja see on mul meelest läinud. Eilne lugu aga kõnetas mind nii palju, et ma tõesti olen tänulik tänase päeva ja kõige muu eest, mis nüüd tuleb…“

Ja ta pani kirja sellised read:

„Sina ees, mina Sinu järel….“

„Ärkan enda jaoks kohutavalt vara, kell kuus hommikul. Läksin eile magama liiga vara ja uni sai otsa. Ma kardan ärgata hommikuti, sest ma ei tea, kas Sina täna oled minuga või mitte. Teen silmad lahti, mõtlen kas tõusen või ei tõuse. Eile ma mõlgutasin mõtteid, et täna on vaba päev ja ma lihtsalt ignoreerin kõike ja kõiki. Lülitan välja telefoni, panen lukku ukse, et keegi sisse ega välja ei saaks. Ma olen voodis oma pardisule teki all ja mõtetes alles eilses, eilne vapustas mind sügavalt. Naine, kes on võidelnud iseendaga ja iseenda vastu jagas oma lugu avalikult ja ausalt. See pani mind mõtlema, sest tundsin paljuski iseend ära. Ma olen korduvalt võidelnud iseenda ja Sinuga. Loodan, et ehk äratas võõras naine üles naise minu sees ja algab minu teekond ja tee ,mille kulgu ja lõppu ma ei tea. Olen korduvalt võidelnud, kõndinud, ahastanud, nutnud palju ja vähe rõõmu tundnud. Minu käest on küsitud, et mis mind õnnelikuks teeb? Too hetk ma pikalt ei mõelnud ja vastasin ausalt, et kui ma näen taamal kollast maja ja see ka mulle tundub kollane, siis olen ma õnnelik, sest minu elus on täna vähe neid hetki, kus ma näen värve. Võõrale inimesele tundun ma üks tugev ja sirge seljaga naine olevat, iseendale ma aga armastust ja tähelepanu pakkuda ei saa, sest ma pole leidnud rahu enda ümber ja enda sees. Mu õnnetunne ja rõõm on kadunud. Ma tean kuhu kadus mu rõõm ja Sina. Olen üritanud Sind tagasi enda juurde meelitada aga asjatult, sest ma pole iseendaga ja iseenda vastu aus olnud. Tänasest ma luban endale, et ma ei sunni end millekski, mida ma enam enda ellu ja enda ümber ei taha. Ma tahan olla Sinuga koos, kõndida Sinu järel käsikäes kuhu iganes Sina ka mind ei viiks. Ühel hetkel ma loodan olla jälle Sinuga koos, seista julgelt Sinu kõrval…..

Tervitades Mina ja minu enesekindlus “

Ja siis kirjutab veel Terje mulle veel ise mitmeid kordi niiviisi: „Ma lihtsalt ei suuuda….anna andeks, et puhkuse ajal segan aga… Ma vaatan iga päev neid pilte ja mõtlen, et Wow… Damn woman! Ma armun iga päev üha enam ja enam endasse! Ja see kõtu pilt on mu üks lemmikumaid… Lihtsalt suurepärane oled! Mu süda kuulub Sulle!!!!!

Ma arvan, et me naised olemegi üksteise tugi ja inspiratsioon. Kui Terje minu juurde tuli, ei osanud ma midagi sellist oodata, sest ma ei teadnud tema lugu, millest nagu sibulakoorest hakkas kiht kihi järel välja tulema tema lugu minu jaoks. Ma olin näinud tema pilti Instagramis like’imas mu pilte, kuid ma polnud süvenenud tema Instagrami kontole, mida ma vaatasin siis kui ta sessioonist pilte sinna pani ja mind ära märkis. Ja siis tuli eriti vau efekt, kuidas Terje on pööranud oma nõrkuse oma plussiks ning täiesti avalikult näidanud, kuidas ta oma teekonnal parema minani kulgemas on. See Instagrami avastus oli minu jaoks lihtsalt WAU, et ta julgeb ausalt olla see kes ta on ning ta on tõeline inspiratsioon teistele. Terje sa oled imetlusväärne naine ja ma olen südamest tänulik, et sa minu kaamera ette tulid ja olid valmis ennast näitama. Ma arvan, et sa oled iseendaga juba kohal seal kus sa olema pead. 😍😘